Aamuvuoro 7.00-15.00. 

Ihan ensimmäiseksi piti tarkistaa kahden luentosalin siisteystilanne 2. kerroksessa. Joskus niitä käytetään myöhään iltapäivällä, ja niissä voi olla tarjoilua. Silloin sotku on todennäköisesti aikamoinen. Ne on oltava yleisilmeeltään siistissä kunnossa aamun ensimmäisiä käyttäjiä varten. Ylläpitosiivousta ei heti aamusta ehdi tekemään missään tapauksessa, mutta roska-astiat ehtii tyhjentämään ja tarjoiluastiat siirtämään ulos.

Tällä kertaa nakki oli helppo. Vain pari tyhjää tarjotinta piti siirtää ulos salista. Molemmat roskakorit olivat valmiiksi tyhjiä ja yleisilme muutenkin okei. 

Sitten kiireellä riensin 1. kerrokseen kolmepaikkaisen akuttidialyysiosaston kimppuun, ennenkuin ensimmäiset hoidot alkavat. Siellä on tehtävä ylläpitosiivous. Hämmästelin ääneen osaston siistiä ilmettä. Kaikki oli tip top. Mieshoitaja kertoi, että olivat puuhastelleet yön aikana ja vähän siivoilleet paikkoja. Sen todella huomasi.

Olin valmis dialyysistä noin klo 8.30. Sitten pikku tauko jo oli paikallaan. Enää ei ehdi luentosaleihin tekemään ylläpitosiivousta, joten menin suoraan pohjakerrokseen tauolle.

Tauon jälkeen aloitin pohjakeroksessa p-tutkijoiden ja tekstinkäsittelijöiden tilojen ylläpitosiivouksen. Sen alueen tekijä on lomalla, eikä sitä oltu siivottu tällä viikolla vielä lainkaan. On sovittu, että työtilat ylläpitosiivotaan kerran viikossa ja kolme wc:tä ja kahvihuone ylläpitosiivotaan joka päivä. Nyt kuitenkin se oli maanantaina ja tiistaina päässyt unohtumaan. No eipä hätää. Pisteen työntekijät olivat iloisia saadessaan siivousta.

Aikaa siellä meni runsaasti. Paikat olivat päässeet aika tavalla pölyyntymään. En saanut mielestäni ihan priimaa tulosta, mutta edes pahimmat pölykasat on nyt poissa. Päiväohjelmani suunnitelma oli niin työntäyteinen, etten ollut varma, selviänkö kaikesta muutenkaan. Siispä en voinut alkaa ihan tarkkaa nuohousta tekemään.

Työhön tuli vielä yksi keskeytys, kun esimies pyysi puhelimitse ylimääräistä hätäapua. Piti mennä välillä kuljettamaan 2. kerroksesta päivystyspoliklinikalta vaatteita potilasvaatevaastoon pohjakerrokseen. Oli unohtunut, ettei siinäkään ollut ketään tekijää tänään. No homma hoitui. Aikaahan siinäkin tietysti meni, kun se ei sujunutkaan yhdellä keikalla, vaan piti tehdä kaksi retkeä asian tähden. Ja tietenkin jäin suustanikin kiinni matkalla.

No sain P-tutkijat sun muut jutut loppuun. Ja karmea nälkä tuli ihan yllättäen. Pakko oli saada jotain murua, ettei ala heikottaa. Hain ruokalan kahviosta ihanan patongin. Melkein sen sain hotkaistua, kun dialyysiin pyydettiin välisiivousta.

Pääsin paikalle ja tein välisiivouksen. Huomasin, että pian sieltä oli tulossa toinenkin välisiivous. Lähdinpä siis välillä siivoamaan läkintälaitehuollon tilat pohjakerrokseen. Odottelin soittoa dialyysista, ja sepä tulikin juuri sopivasti, kun sain lääkintälaitehuollon tilat valmiiksi.

Iltapäivällä alkoi jo vauhti hiipumaan. Väsymys hiipi jalkoihin. Teki mieli istumaan. Menin hetkeksi P-kerroksen käytävän sohvalle lepuuttamaan jalkojani, ja kuinka ollakaan , sain taas seuraa. Rupateltiin hetki, ja sitten taas jatkamaan töitä. Oli vähän väsynyt olo, mutta kuitenkin tuli persuksien alla. Että ei auta itku, mentävä oli, jos halusin ehtiä tekemään kaikki ne työt, jotka  mielessäni olin suunnitellut.

P-kerroksen toiselta käytävältä piti vielä ehtiä tekemään ylläpitosivous kolmeen taukotilaan ja yhteen WC:hen, sekä miesten pukutilan pyykit, WC.t ja yleisilmeen tarkistus piti ehtiä. Ja vielä 2-keroksen käytävältä 4 WC:tä.

Loppupelissä iltapäivällä aika ei riittänyt mihinkään. Ehdin kaikissa suunnittelemissani pisteissä tyhjentämään vain roskakorit, ja täydentämään käsipyyhe- ja WC-paperitelineet. Siivousvaunun ehdin tyhjentämään ja laittamaan seuraavaa päivää varten kuntoon. Taskussani oli ainakin kilo avaimia ja yksi työpuhelin. Niitä piti kiikutella ympäri taloa. Monta tekemätöntä työtä jäi vaivaamaan mieltä, mutta onneksi huomenna on uusi päivä.Paikkaan priimakuntoon ne pisteet, mitkä tänään jäi huonolle hapelle.

Poikkeuksellisesti tiedän, että huomenna saan jatkaa siitä, mihin tänään jäin, ellei mitään pakottavaa tarvetta ohjelmamuutoksiin tule. Tavallisesti tiedän vasta työvuoron alussa päiväni ohjelman.

Tänään siis yritin hoitaa kahden työntekijän työt kunnialla silläaikaa, kun he lomailevat. Missä lie palmujen alla. Toivottavasti on hiki edes. Minulla ainakin ajoittain oli..

Iltapäivä kotona sujahti liian nopeasti. Pitäisi olla jo nukkumassa, mutta suunnitelmaan tuli pari muuntautujaa. Ystävä tuli kylään, juttu pitää kirjoittaa loppuun ja kone hidastelee... Jospa kohta onnistuisin kömpimään peiton alle ja kello soimaan 4.30!! Öitä!!